Pozovite Kupidon shop 062/695-596

Vodič za početnike – Kegel kuglice

Izvođenje Kegelovih vežbi donosi brojne pogodnosti za žene, a vaginalne ili Kegel kuglice uvelike ih olakšavaju.

Ginekolog dr. Arnold Kegel stvorio je vežbe za jačanje mišića materice koje pomažu kod problema s nekontroliranim mokrenjem žena nakon porodjaja, vraćaju vaginu u stanje pre porodjaja zatežući vaginalne mišiće, i na taj način olakšavaju postizanje orgazma i veće uživanje u njemu. 

Šta je pubokokcigealni mišić?

Kako biste pronašli svoj Kegel mišić, pokušajte zaustaviti tok urina za vreme mokrenja. Mišić kojim ste to uspeli (pubokokcigealni mišić) ključan je za izvođenje Kegelovih vežbi. Jednostavna vežba koju možete izvoditi svakodnevno je stiskanje Kegelovih mišića kao kad želite zaustaviti mokrenje – zadržite kontrakciju 4 do 5 sekundi,pa opustite mišiće na 3 sekunde. Ponovite celi proces 15 puta, 3 puta dnevno. Postepeno možete povećavati zadržavanje kontrakcije mišića do 10 sekundi.

Kakve vrste kuglica postoje?

Mnogo delotvorniji i jednostavniji način na koji žene mogu vežbati je s vaginalnim kuglicama.

 

Najčešće se radi o dve povezane kuglice, koje u sebi često imaju manju kuglicu koja vašim kretanjem stvara vibracije koje uz to pružaju i vrlo neobično zadovoljstvo.

Osim spojenih, Kegel kuglice mogu biti i par odvojenih kuglica, odnosno kuglica bez omče. One su po pravilu manje od onih spojenih jer su namenjenje iskusnijim korisnicama čiji su vaginalni mišići snažniji.

 

Kako koristiti kuglice?

Na kuglice nanesite lubrikant i stavite ih u vaginu pazeći da trakica za izvlačenje stoji s donje strane za lakše vađenje. Poput tampona, ni kuglice nećete osećati da su unutra kada ih gurnete dovoljno duboko, i jednom kada su udobno postavljene, možete hodati, trčati, plivati ili jednostavno obavljati svakodnevne poslove. Važno je pomerati se tokom korištenja. Pomeranjem će se i kuglice u vama pomerati i imaćete osećaj da će ispasti, pa će se vaginalni mišići refleksno stiskati kako bi zadržali kuglice – i na taj način vežbate.

Uklanjanje je jednostavno – ukoliko kuglice imaju omču, vadite ih povlačenjem. Ako ste odabrali kuglice bez omče, čučnite i opustite mišiće, pa prstima izvadite kuglice. Ne brinite – kuglice u vagini, za razliku od anusa, nemaju gde “otići” i kada opustite mišiće, gravitacija će ih povlačiti prema dole.

Vježbe izvodite 20-30 minuta dnevno, svaki dan. Opterećenje možete povećati laganim povlačenjem trakice prema van i u isto vrijeme stiskati mišić.

Potpunim početnicama preporučaju se lakše spojene kuglice većeg promera jer će ih mišići lakše zadržavati, a kako napredujete, možete pojačavati trening kuglicama veće težine ili manjeg promera. Setovi u kojima dobijate nekoliko kuglica različite težine su vrlo popularni, jer omogućavaju postepeno intenziviranje treninga bez naknadnih investicija.

Kao i kod svih ostalih seksualnih igračaka, obratite pažnju i na materijal od kojeg su napravljene – kuglice od silikona, ABS plastike, metala ili stakla nisu porozne i ne sadrže nikakve štetne materije.

Zašto koristiti kuglice?

Redovno korištenje vaginalnih kuglica ima niz zdravstvenih prednosti i preporučuju  ih lekari i ginekolozi. Vežbanjem orgazmi postaju intenzivniji i češći, a neke žene tvrde da su svoje prve orgazme doživele jačanjem svojih vaginalnih mišića. Zadovoljstvo je pojačano za oba partnera jer vežbanje dovodi do užeg osećaja pri penetraciji, dok ćete stiskanjem vaginalnih mišića za vreme seksa potpuno izludeti muškarca.

Kegelove vežbe kod trudnica mogu smanjiti mogućnost pucanja pri porodu a nakon porodjaja pomažu da se učvrsti mišićni tonus, dok u kasnijoj životnoj dobi pomažu pri prevenciji i lečenju inkontinencije.

Samo korištenje vaginalnih kuglica vrlo je stimulišuće, tako da redovnim korištenjem aktivno pojačavate seksualnu želju i uživate u jedinstvenoj stimulaciji.

Oceni
[Total: 1 Average: 3]
Jebala me je nemilosrdno i nežno u isti mah…

Ne mogu da kažem da sam pao u očaj. Nije odgovarala na moje pozive, nije se javljala, pisala. Jednostavno je nestala. Želeo sam je, sve više, nedostajao mi je njen dodir, ali sam se trudio

Južnjačke pičke

Oduvek sam imao problema naći sezonske radnike, bez obzira što je zarada dobra i nemaju nikakve dodatne troškove, jer su na hrani i spavanju kod mene. Tako je bilo i ove godine, jabuke prerodile, a

Izlet moje žene

Bilo je to prošlog leta dok je moja žena radila u bivšoj firmi inače kolektiv je bio muški osim nje. Povremeno su imali večernja druženja, kao kolektiv izlazili na večeru i piće. Pa sam počeo